НОВИНИ


Два камиона горят край бензиностанция, проходът „Шипка” е затворен /снимка/

2 3290 06.01.2023
Два камиона горят край бензиностанция, проходът „Шипка” е затворен /снимка/
личен архив

Два камиона, натоварени с бали слама, горят на главния път до град Шипка, потвърди за БТА старши инспектор Михаил Михов, началник на група "Оперативен център" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РД ПБЗН) в Стара Загора.


На място са два пожарни автомобила. Пътят към прохода Шипка е затворен за движение и автомобилите преминават през града.

 

Сигнал за пожара е получен в 18:55 часа. Горящите превозни средства се намират в непосредствена близост до индустриалната зона на град Шипка, където има и бензиностанция, каза още Михов. Екипите на РД ПБЗН ще вземат всички необходими мерки и няма опасност пожарът да се разпространи, увери той.  

 

„Тъй като камионите са натоварени със слама, вероятно гасенето ще продължи доста дълго“, коментира още старши инспектор Михаил Михов. 

 

Първоначално в Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РС ПБЗН) в Казанлък е получено съобщение за един горящ автомобил в района на град Шипка и към мястото на произшествието е изпратен един автомобил с трима души личен състав, поясни пред журналисти ръководителят на службата главен инспектор Станимир Тончев.

 

На място е установено, че горят два тежкотоварни автомобила с ремаркета, натоварени с бали, и поради сложността на пожара е извикан втори пожарен автомобил.


.

БГНЕС

 

Спасени са влекачите и са разкачени от ремаркетата. "Спасена е и бензиностанцията, която се намира в близост до горящите камиони", каза още той. 

 

При възникването на инцидента тежкотоварните автомобили са били паркирани, предстои установяване на причините за пожара, коментира Тончев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама