ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 30 октомври

0 4080 29.10.2007
Предстоящо на 30 октомври

Гледат делото срещу бившия министър на земеделието и депутат Венцеслав Върбанов; пускат пак фонтана в Южния парк; стартира българо-германски бизнесфорум; откриват БАИТ ЕКСПО 2007.


От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу бившия министър на земеделието и депутат Венцеслав Върбанов по чл. 219 от НК. В13.30 часа пък съдът ще заседава по делото за конфискация на незаконно придобито имущество на Венцеслав Йорданов Върбанов, на когото има наложени възбрани и запори по искане на комисията Кушлев.

Луфтханза Техник организира пресконференция с Бългериан авиейшън груп в хотел Шератон, зала „Средец”, от 11:00 часа. Доктор Томас Щюгер Изпълнителен директор на отдел продукти и услуги на “Луфтханза Техник” АД и Димитър Павлов Изпълнителен директор от “Бългериан Авиейшън Груп” ЕАД, официално ще обявят основаването на новата компания.

След близо 20-годишно прекъсване, фонтанът в Южния парк отново ще заработи. „Мулти Дивелъпмънт” - компанията, която ще изгражда най-големия търговски център у нас - започна възстановяването на този символ на София по предложение на Столична община, съобщиха от пресцентъра на общината. Обновеният фонтан ще бъде официално открит от кмета на Столична община Бойко Борисов от 11 часа.

От 19 часа в Интер Експо Център - София вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще вземе участие в церемонията по откриване на Дванадесетото специализирано изложение за информационни и комуникационни технологии БАИТ ЕКСПО 2007. Изложението, което ще продължи до 3 ноември 2007 г., е най-голямото и представително за информационно-технологичния бранш в България

Вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем ще награди победителите в Националния конкурс за детска рисунка “Мисия Спасител”. Церемонията по връчване на наградите ще се проведе от 11 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Ще бъде открита и изложба с отличените рисунки във фоайето пред аулата.

Министърът на отбраната на Босна и Херцеговина Селмо Цикотич пристига на тридневно официално посещение в нашата страна по покана на министъра на отбраната на Република България Веселин Близнаков. Срещата на министър Селмо Цикотич и министър Веселин Близнаков започва в 10.15 часа в Министерството на отбраната. Двамата министри ще подпишат Меморандум за сътрудничество и ще дадат изявления в 11.15 часа.

Началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков заминава на тридневно посещение в Република Македония. Ген. Стойков ще участва в Седмата среща на началниците на генерални щабове на армиите на страните от Адриатическата харта, която ще се проведе в гр. Скопие. Адриатическата харта е подписана на 2 май 2003 г. в Тирана от министрите на външните работи на Албания, Хърватия и Македония, както и от тогавашния държавен секретар на САЩ Колин Пауъл.

Съюзът на свободните писатели в България ще даде пресконференция от 12.00 часа.

От 10.00 часа в хотел „Санкт Петербург” в Пловдив Министерството на държавната администрация и административната реформа ще проведе информационен ден за Оперативната програма „Административен капацитет”. На него експертите от Управляващия орган на програмата ще разясняват механизмите за кандидатстване по откритата процедура за набиране на проектни предложения по ОПАК на тема „Развитие на структурите на гражданското общество – ефективност и професионализъм за постигане на партньорство с администрацията и съдебната система”.

От 10 часа в зала “Черно море” , к.к. “Ривиера” стартира българо-германски бизнесфорум. Той ще бъде открит от зам.-министъра на външните работи Евгения Колданова и от министър Щехеле. На него ще присъства и посланикът на България в Германия Меглена Плугчиева. Форумът е организиран от Министерството на икономиката и енергетиката, със съдействието на Варненската търговско-индустриална камара. Ще участват български и германски компании, като целта е насърчаване на междуфирменото коопериране и установяване на контакти с потенциални партньори.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама