НОВИНИ


Русия бомбардира Харков, хората търсят бомбоубежища

11 5808 11.01.2023
Русия бомбардира Харков, хората търсят бомбоубежища
Харков

Украинският град Харков бе бомбардиран от руските сили няколко часа след визитата там на германския външен министър Аналена Бербок, предаде Франс прес. Бербок бе в Харков заедно с украинския си колега Дмитро Кулеба.


"Останете в бомбоубежищата. Окупаторите още веднъж бомбардират", предупреди в "Телеграм" Олег Синегубов, регионалният областен управител на Харковска област. Журналист на Франс прес казва, че са чути няколко взрива в града, който бе относително пощаден от руски удари в последно време.


По време на посещението си Бербок обеща на Киев нови доставки на оръжие, както и "зимна помощ" под формата на генератори, трансформатори, гориво и одеяла.


"Във всички части на Украйна, от Харков до Херсон и Киев, хората трябва да знаят, че могат да разчитат на нашата солидарност и подкрепа", каза министърът. Берлин планира да предложи на Киев и конкретна помощ за борба с корупцията и за постигане на необходимите стандарти за присъединяване към Европейския съюз, заяви германският външен министър по време на необявеното си посещение в Харков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама