НОВИНИ


Депутат: 12 000 души остават без работа при ограничен капацитет на въглищните централи

5 3009 11.01.2023
Депутат: 12 000 души остават без работа при ограничен капацитет на въглищните централи
Искра Михайлова

12 000 работни места може да бъдат загубени, ако се изпълни частта от Плана за възстановяване до 2026 г. и общо 27 000 работни места до 2038 г, каза Михайлова. По думите ѝ няма нищо гарантирано в алтернативна посока. Това заяви депутатът Искра Михайлова от ”Възраждане”.


52% от енергийния микс се произвеждаха именно от въглищните централи преди дни, когато времето беше по-студено. Представете си да ограничим капацитета има на 40% от 2026 г. или да ги няма изобщо. Ние имаме достъп от тези централи, за да има нормални цени за бита, каза още тя по БНТ.


От една страна те дават евтина електроенергия за бита, от друга страна част от средствата за компенсация на бизнеса, който е на свободния пазар, идват именно от въглищните централи, а също така все още имаме износ, подчерта Михайлова.

 

От повече от 10 години е отворен този разговор в общественото пространство, зеленият преход върви, а решения няма. Спешно трябва да бъдат извадени тези ангажименти, защото не можем да ги изпълним и може да търпим санкции, подчерта Искра Михайлова.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама