НОВИНИ


Какво ни дебне от кината през 2023 г.?

1 3226 11.01.2023
Какво ни дебне от кината през 2023 г.?

2023 г. едва започна, а след дни в киносалоните у нас ще се покаже героят на Ото - вдъхновен от “Човек на име Уве” на Фредрик Бакман. Екранизацията по комичния и трогателен бестселър на шведския автор тръгва на 13 януари и е чудесно начало на кино годината. Ето за какво още да се оглеждате по киносалоните тази година…


“Ант-Мен и Осата: Квантомания”

 

“Ант-Мен и Осата: Квантомания” - фентъзи от вселената на Марвел”, което ще привлече любителите на този жанр, които от години следят приключенията на “Отмъстителите”. Режисьор е Пейтън Рийд, сценарият е на Джеф Ловнес. В главната роля отново ще видим Пол Ръд. Това ще е началото на Пета фаза на “Марвел Синематик юнивърс” и старта на “Мултивселенската сага. 

 

Премиерата е на 17 февруари.

 

“Пазителите на галактиката: Трета част”

 

Още един филм от вселената на “Марвел” ще тръгне по кината тази година - третият филм за “Пазителите на галактиката”. В него Питър Куил се опитва да се възстанови, след като загуби бедния стар Гамора в края на Endgame. Според слуховете този филм ще е малко по-тежък от предишните два и ще е своеобразен финал на поредицата.

Премиерата на филма в САЩ е на 5 май. 

 

Спайдър-Мен: През Спайди-вселената


Впечатляващата анимация от вселената на "Марвел" е нещо, което ще закове пред екраните и малки, и големи. Филмът, който съчетава в себе си различни стилове анимация е вторият от тази поредица. 


Това е второто пътуване с Майлс Моралес и се очаква то да се съсредоточи върху неговия интерес към Гуен Стейси. Част от радостта на първия филм обаче беше главозамайващата оригиналност и многото, много изненади, които имаше в ръкава си, така че може би липсата на информация тук е нещо добро.

 

Индиана Джоунс и реликвата на съдбата


Да, точно така. Харисън Форд отново се превъплъщава в любимия на мнозина професор Индиана Джоунс и се впуска в поредното си приключение. Това ще е последната част от филмовата поредица.


Той е първият филм, в който Стивън Спилбърг не е режисьор, а Джордж Лукас не е сценарист. 


Филмът е насрочен да излезе по кината в Съединените щати на 30 юни 2023 г.

 

“Опенхаймер” 

 

Ето това е филм, който си струва да бъде чакан. Титанът Кристофър Нолан запрята ръкави и предлага на зрителите биографичен филм за бащата на атомната бомба.

Все още не е ясно върху каква точно част от живота на Джей Робърт Опенхаймер ще се съсредоточи филма. Филмът е адаптацията на спечелилата награда "Пулицър" книга "Американският Прометей: Триумфът и трагедията на Джей Робърт Опенхаймер" и изследва политическите и лични конфликти около създаването на атомната бомба, както и човекът в центъра на целия Проект "Манхатън".

 

Мисията невъзможна 7: Част I


Режисьорът Крис Маккуори и Том Круз се завръщат за още едно продължение на най-надеждно брилянтния мегафранчайз. Подробностите за сюжета са оскъдни, но се спекулира, че тези две последни части приключи изцяло поредицата. 

 

Дюн 2

 

През ноември зрителите ще се насладят на втората част на "Дюн". Филмът ще завърши подобаващо историята, базирана на първия роман от монументалната фантастична поредица на Франк Хърбърт.

 

Джесика Вълчева


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама