ДОБРО УТРО


Демерджиев: Държавата ще поеме контрола върху ”златния гьол”

2 3334 12.01.2023
Демерджиев: Държавата ще поеме контрола върху ”златния гьол”
личен архив

”Тук съм, за да изпълня една задача, която президентът постави на министрите от служебния кабинет, а именно държавата да поеме контрола върху държавата. В момента ние ще поемем контрола върху т.нар. „златен гьол“ и милионите, които се изливат от него в джобовете на хора с прякори“.


Това каза на ГКПП „Капитан Андреево“ служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

 

„Странно е защо не успяха да е справят в предходния кабинет с тази задача, при положение че основите бяха поставени още при първите две служебни правителства“, коментира той.

 

Втората задача, заради която Демерджиев е на „Капитан Андреево“, по думите му е пунктът да се развие по начин, че да може спокойно да пропуска огромния обем от трафик, който се увеличава с около 20% всяка година.

 

„Задачата, която ни е поставена, е на практика да го преизградим и да имаме нов, модерен пункт не само тук, а и на „Лесово“. Тук трябва да се пусне трета лаборатория, която да обработва товарите, идващи от Турция и трябва да се пусне нова лаборатория в „Лесово“, която да се справя със същата задача“, каза още служебният вътрешен министър.

 

Всички тези лаборатории ще бъдат под държавен контрол.

 

„Ще се пусне жп линия по отсечката Одрин – Ямбол и ще се пусне отсечка от магистрала „Марица“ до „Лесово“, за да може пунктът да е равностоен на „Капитан Андреево“, обясни още Иван Демерджиев.

 

Ще бъде пусната и система за електронно управление на пункта „Капитан Андреево“, за да може обработката на пътнико- и товаропотока да става по-лесно и прецизно. Ще бъдат пуснати нови три линии и амбицията на служебния кабинет е това да стане до края на месеца.

 

Би могло да има забавяне заради метеорологичните условия, но скоро след този срок трите линии ще функционират, обеща Демерджиев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама