ПОЛИТИКА


Велизар Шаламанов: Тревожно е как президентът защитава Кремъл и блокира помощта за Украйна

33 6166 12.01.2023
Велизар Шаламанов: Тревожно е как президентът защитава Кремъл и блокира помощта за Украйна
Велизар Шаламанов

Свободният свят се мобилизира за мащабна военна помощ към Украйна, защото следващите месеци Кремъл ще се стреми с числено превъзходство да “победи” в Украйна с цената на много жертви, разрушения и страдания на невинни цивилни. Това заяви бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов пред ТВ+.


В този момент България остана май единствената страна, която разполага с най-важното - бронирана техника, артилерия, самолети, системи за ПВО и боеприпаси от съветската ера. Тревожно е как Президент и служебните му правителства последователно защитават интереса на Кремъл и блокират важните решения за България - помощ за Украйна, превъоръжаване и заместваща техника, разполагане на многонационални сили на НАТО за компенсиране на системните дефицити в отбраната ни, посочи бившият министър на отбраната.




Необоснованото бавене на процедурата след изборите и усилията да не се състави редовно правителство с евроатлантическо мнозинство в Парламента прави България най-губещата страна след Украйна и Русия без да е участник във войната. Това поведение на управлението в България няма да бъде забравено скоро и лесно в Украйна и сред съюзниците ни, което силно ще затрудни развитието на България в НАТО и ЕС, каза още Шаламанов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама