НОВИНИ


Борислав Сандов: Прие се решение, с което България да бъде заровена в мизерия под пепелта на въглищата си

16 45249 12.01.2023
Борислав Сандов: Прие се решение, с което България да бъде заровена в мизерия под пепелта на въглищата си
Борислав Сандов

С огромно мнозинство Народното събрание току що прие решение, с което България да бъде заровена в мизерия под пепелта на въглищата си. Бъдещето на нашата страна е заложник на интересите на една група хора, които печелят от статуквото да изгарят въглища.


А популизмът, зависимостите или неразбирането на темата за климатичните промени и мръсния въздух сред почти всички депутати пролича с едно разискване и гласуване днес. Срам за тази институция е, когато гласуващите в нея приемат такива решения.
И не че с едно решение на Народното събрание може да се промени Националния план за възстановяване и устойчивост, още по-малко да се отменят решения на Европейския съюз или ООН.

 

То просто ще блокира определени инструменти и ще бъдат загубени милиарди от Плана за възстановяване и устойчивост, Фонда за справедлив преход, Модернизационния фонд на ЕС и други източници на финансиране за страната ни, с което България ще остане на опашката на ЕС по икономически показатели и на челните места по заболеваемост и замърсяване. Вече 200 милиона лева бяха загубени заради въглищното лобиране. Предстои да бъдат загубени поне 20 пъти по толкова.

 

Борислав Сандов, бивш министър на екологията, Фейсбук


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама