НОВИНИ


Зеленски: Соледар все още е украински

30 3150 13.01.2023
Зеленски: Соледар все още е украински
Володимир Зеленски

Соледар все още е украински, заяви в среднощното си обръщение президентът Володимир Зеленски.


Той благодари на двете украински военни подразделения, които удържат позициите си в района, в който се водят най-тежките сражения. И според Пентагона няма потвърждение, че Соледар е минал под руски контрол.

 

Проблемите на фронта, тежките загуби - на хора и техника, както и провалът за постигането на стратегическите цели, вероятно са причината за смяна на главнокомандващия на "специалната военна операция", както Москва нарича нахлуването в Украйна, казаха още от Пентагона.

 

"Най-важната тема е Соледар, Бахмут и сраженията в района на Донецк като цяло. Анализирахме подробно какви решения трябва да се вземат, какви подкрепления са необходими и какви стъпки трябва да предприемат командирите през следващите дни. Обсъдихме ситуацията със снабдяването на войските с оръжие и боеприпаси, съответното взаимодействие с нашите партньори", обяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от БНТ.


Представител на руското външно министерство заяви, че при евентуални преговори с Украйна трябва да се има предвид, че съставът на Руската федерация вече има нови региони - той говори за Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области, които бяха анексирани след непризнати от международната общност референдуми.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама