ПОЛИТИКА


“Възраждане” късат ризи за “Лукойл”. Страдат, че законопроект щял да докара компанията до фалит

30 5231 13.01.2023
“Възраждане” късат ризи за “Лукойл”. Страдат, че законопроект щял да докара компанията до фалит

Гласуваме законопроект, в който ще направим така, че частна компания като ”Лукойл” да не може да продава в чужбина, респективно да бъде докарана до невъзможност за печалби и да фалира. Тогава няма да сме виновни ние, наложени от евроатлантическите ни партньори в кавички, а ще бъде виновна Руската федерация. Тогава ще дойде важният законопроект на ДБ за национализация.


Това заяви гневно от трибуната депутатът на “Възраждане” Цончо Ганев. 

 

Причината - народните представители разискват в зала предложения за промени в закона, който регулира дейностите, свързани с нефт и нефтопродукти. Поправката е предложена от “Демократична България” и предвижда да се назначи “особен управител” в частни фирми, които са част от критичната инфраструктура. Мотивът е, че по този начин се дава възможност правителството да се намеси и да гарантира енергийните доставки, ако частна компания откаже да го направи. 




“Ако някой ваш преподавател в Стопанската академия в Свищов ви гледа изказването съм сигурен, че си скубе косите в момента, защото, г-н Ганев, никъде в нашето предложение, никъде, не става дума за национализация. Става дума за друго, в Германия например сходен закон е много, много по-рязък по отношение на руските активи, руските рафинерии, руските газохранилища", отговори на Ганев Иво Мирчев от “Демократична България”.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама