НОВИНИ


Митов: В президентството са си наумили, че те управляват и ще управляват и занапред

1 3237 14.01.2023
Митов: В президентството са си наумили, че те управляват и ще управляват и занапред
Даниел Митов

Като че в президентството са си наумили, че те управляват и ще управляват и занапред и започват да си мислят за дългосрочни политики. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по NOVA NEWS.


От гледна точка на конституцията не би трябвало изобщо да мислят за това кой ще продължава политиката на служебното правителство. Както в БСП, така и ГЕРБ имат решение да не участват в управление едни с други. Имаме решение на нашия Конгрес, че с БСП не може да участваме в управление, уточни той. .

 

В отговор на репликата на Венеция Ангова от ПП, че от ГЕРБ се опитват да ги опетнят, зам.-председателят на ГЕРБ каза: „Ние също не бихме искали да се асоциираме с партия, която докара Jamecorp (“Джеймкорп”) с всички руски капитали, с хората, които бяха готови да закрият въглищните централи – Мариците. Те намериха начин, за да си прокарат лобисткия проект за батериите, намериха начин в Плана за възстановяване и устойчивост за 40% намаление на въглеродните емисии. Това на практика означава затваряне на Мариците”.

 

Възможно е предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост, но трябва да има редовен кабинет с авторитет, обясни Митов шанса за разговори с Еврокомисията за промени на договорени вече условия.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама