НОВИНИ


Кристиан Вигенин: Не бива да слагаме каруцата пред коня. Да вървим стъпка пред стъпка

3 2902 15.01.2023
Кристиан Вигенин: Не бива да слагаме каруцата пред коня. Да вървим стъпка пред стъпка
стопкадър

„Не бива да слагаме каруцата пред коня. Да вървим стъпка пред стъпка. Нека бъде връчен мандатът. Ще съберем Националния съвет на БСП, за да преценим кое по-различно можем да направим, за да бъде успешен опитът за съставяне на правителство. Тогава ще решим с кого ще говорим. От сега е ясно и го обявихме в предишните дни – ние ще се опитаме да извадим общите неща и да оставим в страни проблематичните неща за следваща дискусия".


Това заяви в ефира на bTV Кристиан Вигенин от БСП.

 

Зам.-председателят на Народното събрание коментира, че Националния съвет ще вземе решение дали партията ще разговаря с ГЕРБ.

 
„Аз съм убеден, че ако има политическа воля за правителство, ние ще намерим компромис. Ако няма воля, а то ще стане ясно много бързо, няма смисъл да се впускаме в тези разговори по конкретни политики“, допълни той.

 

Вигенин обясни, че от БСП предпочитат политически кабинет, но всичко ще се реши след разговори:

 

„Като човек, който умее да чете знаците в парламента. Всички без една формация казват, че искат да има правителство, но действията им показват, че се готвят за избори. Принципният и важен въпрос е да се получат гаранции, че достатъчно партии искат правителство – това ще свали напрежението“.

 

Той  посочи, че БСП е имала разминавания с политики на служебния кабинет:

„Някои от тях са ключови – не беше предложен бюджет, не бе дадена възможност за увеличение на доходите, партидата самолети, военната помощ за Украйна. Ние не можем да продължим тази политика“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама