НАРОДЕН ГЛАС


Защо проевропейските партии не оборят мощната пропаганда срещу приемането на еврото и спекулациите за Шенген?

0 3624 16.01.2023
Защо проевропейските партии не оборят мощната пропаганда срещу приемането на еврото и спекулациите за Шенген?

В своя профил в социалната мрежа Eди Едуард написа, че е важно защо проевропейските партии и коалиции в България не са отделили средства, за да оборят в активна медийна кампания мощната пропаганда на ”Възраждане” и други пропутински субекти срещу приемането на еврото и спекулациите за Шенген.


Ето пълния коментар на Eди Едуард:

 

В България уж има две истински проевропейски партии и коалиции - ДБ и ПП. И още няколко, които са такива поне на думи (например ГЕРБ и ДПС). Но никоя от тях не отдели и 2 лева от бюджета си от субсидии и дарения, които получава, за да обори в активна медийна кампания мощната пропаганда срещу приемането на еврото и спекулациите за Шенген.


Толкова ли им е трудно на проевропейските партии да спонсорират няколко клипа, в които да се представят накратко няколко базови позитиви на идеята "България в Шенген" и "Евро в България", които пряко засягат всеки българин? 


Например:


Край на дългите опашки от тирове по границите с Румъния и Гърция, което ще доведе до повече време на българските международни шофьори да прекарват със семействата си;
Край на дългите опашки по празниците на границата с Гърция, което ще доведе до по-кратко пътуване;


По-бързо пътуването по летищата, защото много от проверките за страни извън Шенген ще бъдат редуцирани и за нас. 


Или:


Спестяване на средства на българския бизнес от превалутиране на евро в левове (400 милиона евро годишно), които могат да отидат за по-високи заплати или допълнителни облаги, например допълнително здравно осигуряване, ваучери за храна и т.н.


Край на таксите за превалутиране и за държавните институции и общините, които спестени пари могат да отидат за строежи на пътища, детски градини, поддържане на националните паркове и т.н.;


Невъзможност да се фалират банки по примера на КТБ поради контрола от страна на Европейската централна банка;


Край на комисионните за обмяна на валута при пътуване в Гърция или при теглене на пари от гръцки банкомат;


Българският лев е фиксиран към еврото, но сега България няма глас в ЕЦБ и приема всичките правила отгоре. Нека приемем еврото, за да се чува и нашият глас;
Фиксираният към еврото лев ни пази от поскъпване на храната и стоките непосредствено след приемането на еврото. 


В момента единственото, което чуват хората, е "евро" - лошо и скъпо, "лев" - добро и евтино; "Шенген" - трети пол. И толкоз. 


Толкова ли е трудно ПП и ДБ да организират няколко кампании в защита на интересите на България и за оборване на огромната проруска пропаганда? Не е ли тъкмо затова партийната субсидия, която партиите получават? Щом източниците на пропаганда, които също са партии, има ресурсите, то нима Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев ги нямат? 


Няма как да постигнеш нещо добро, ако оставяш злото да си развява байряка без дори да го обориш.

 

Коментар на Eди Едуард


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама