НОВИНИ


Андрей Гюров, ПП: БСП има минимални шансове да състави правителство

5 3088 16.01.2023
Андрей Гюров, ПП: БСП има минимални шансове да състави правителство
Андрей Гюров

Председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров определи като минимални шансовете на БСП да състави правителство с третия мандат. Той подчерта, че формацията няма да отстъпи от позицията си за подкрепа на Украйна и за оттегляне на промените в Изборния кодекс заради съставяне на компромисно правителство. Той посочи, че информациите за свързаност на ПП с казуса ”NEXO” са ”димки”.


Андрей Гюров от ПП посочи, че от формацията му са "положили наистина много сериозни, конструктивни усилия във втория мандат и сложихме на масата тези приоритети, от които ние не можем да отстъпим. Ние направихме там стъпки в посока съгласие. Мислиме, че сме направили от наша страна всичко, което е необходимо и сега е въпрос дали БСП е готова да преосмисли някои от своите позиции точно по тези теми. Без такова преосмисляне не би било мислимо за нас в този момент да подкрепим един такъв трети мандат."

 

Андрей Гюров определи като "димки" информациите за свързаност на ПП с казуса "NEXO":  "Проверки и разследвания текат от няколко месеца, защо беше решено от българската прокуратура да започне действия и да даде пресконференция точно в деня преди да бъде връчен третия мандат е нещо, което прокуратурата трябва да отговори".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама