НОВИНИ


Зеленски: Не съм сигурен, че Путин е жив

3 4137 19.01.2023
Зеленски: Не съм сигурен, че Путин е жив

Украинският президент Володимир Зеленски допусна, че е възможно руският държавник Владимир Путин да не е жив. Говорейки пред форума в Давос, Зеленски посочи, че е объркан от последните телевизионни изяви на Путин, които според експертите са записани отделно от фона, насложен върху видеото по-късно. 


В новогодишното си обръщение към руснаците Путин говори на фона на военнослужещи от армията на Москва. Зеленски каза, че Путин се появява на екраните на така наречения хроматичен ключ - плътен фон, върху който по-късно може да се насложи всяко изображение във видеоредактор. Това според Зеленски хвърля съмнение дали руският президент все още е жив. 


"Когато говорим за мирни преговори, не разбирам точно с кого. Не знам кой взема решенията в Русия. Москва трябва да намери някого, а след това да предложи нещо", посочи Зеленски пред участниците на форума в Давос. 


По думите на украинския президент Путин ще остане в историята като държавникът, изкопал огромна пропаст между народите на Русия и Украйна. 


"Не казвам, че връзката може да се възстанови. Но те могат да спасят живота на хората си. Пропастта между нас е дълбока, но те я изкопаха. Путин стои с лопата. И ще остане с тази лопата в историята", категоричен бе Зеленски.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама