НОВИНИ


Петков зове за обединение на ”добрите сили” срещу статуквото. Остави вратата за БСП отворена

9 3446 20.01.2023
Петков зове за обединение на ”добрите сили” срещу статуквото. Остави вратата за БСП отворена

За обединение на ”добрите сили” срещу статуквото призова в ефира на bTV Кирил Петков от ”Продължаваме Промяната”. По думите му не е напълно затворена вратата към БСП, която днес се срещна с лидерите на ГЕРБ и ДПС и намекна за сътрудничество и съвместно управление в следващо Народно събрание. Петков заяви, че не му се вярва левицата да е взела решение това да са нейните бъдещи партньори и посочи, че ПП и ДБ са готови за разговори през уикенда. 


"Няма как да сме част от управлението, в което да сме на една маса с ГЕРБ, ДПС, БСП, ако те са решили това да са техните нови коалиционни партньори. Не вярвам. Но на тази маса нямаме място. Още сме готови да говорим с БСП, дори тази събота и неделя. Разговорите не са за мандати, а за бъдещето на България. Калните битки трябва да спрат. Време е да се обединим, но не с хора, които вярваме, че имат зависимости. Време е да обединим всички, които имат кауза в България", заяви Петков. 


Според него "добрите сили" са организации по места в страната, зад които стоят активни граждани, борещи се за конкретна кауза. Като пример Петков посочи "Спаси София". Новата партия ще участва на местните избори в столицата като се говори за обединението й с ПП и ДБ. То обаче все още е предмет на разговори. 


“Нинова, която говореше, че няма нито един куршум изпратен за Украйна, беше права. Рядко е да вземем подобно решение и да не поемаме риска от директен износ. Хем сме поели лидерска роля в Европа, хем индустрията ни е работила на пълна пара, вкарали сме средства в икономиката и сме получили голямо благодаря от Украйна. Зад посредниците са правителства на страни от НАТО. Ако някой има проблем с това, нека си го каже”, посочи още Петков.

 

За скандала с Nexo

 

“Няма един лев от Nexo към “Волт” или някой от “Продължаваме Промяната”. Прокуратурата нека разследва. В САЩ имат своите разследвания, нека разследват. Нека само да не се замесва политически името ни през асоциации, докато ние нямаме нищо общо”, заяви Петков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама