НОВИНИ


Студенти по Право от СУ предоставят безплатна помощ на хора със специални потребности

0 3289 20.01.2023
Студенти по Право от СУ предоставят безплатна помощ на хора със специални потребности
СУ ”Св. Кл. Охридски”

Правната клиника ”Социални права на хората с увреждания” в Юридическия факултет на Софийския университет ”Св. Климент Охридски” предоставя безплатна правна помощ на хора със специални потребности.


Предлаганата помощ е в сферите на трудовоправните и осигурителноправните въпроси, както и за другите социални права на хората с увреждания. Правните съвети се предоставят от студенти по Право от ІІІ, ІV и V курс с помощта на ръководителя на Правната клиника – д-р Цвета Попова, главен асистент в катедра "Трудово и осигурително право".

 

Гл. ас. д-р Цвета Попова каза пред БНР, че съветите са безплатни, защото идеята на правната клиника в целия свят е такава - "помощта да е взаимна. От една страна студентите получават практически познания. От друга - хората с увреждания, които имат някакъв трудово-правен или осигурително-правен проблем, да получат безплатно квалифицирана правна помощ".

 

Консултациите са веднъж седмично, като студентите разглеждат получените от клиента документи и информация. Те предоставят становища по повдигнатите въпроси, а ако е необходимо – изготвят проекти на заявления, сигнали, жалби и др., в условията на поверителност и спазване на приложимата уредба за защита на личните данни.

 

Заинтересованите могат да се свържат с Клиниката на e-mail: socialclinic@uni-sofia.bg , за да уговорят удобно време за посещение или друг начин за осъществяване на комуникацията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама