НОВИНИ


За Балабанов от ИТН парламентарната република е изчерпана

12 3160 23.01.2023
За Балабанов от ИТН парламентарната република е изчерпана
Станислав Балабанов

Парламентарната република вече се е изчерпала. Това се доказваше с всеки един ден от последното Народно събрание (НС). Виждате какви червени линии се чертаеха в парламента. Партиите не можеха да изберат председател на НС.


Това каза Станислав Балабанов от "Има такъв народ" (ИТН), който разкри подробности защото от партията инициират национален референдум за промени във формата на държавно управление от парламентарна в президентска република.


"Ако станем президентска република, НС вече ще работи законово. Предишните премиери Борисов и Петков използваха НС за изтривалка и свои лични цели. Ако станем президентска република, всички институции ще работят чисто и прозрачно. Ние задаваме въпроса за Велико Народно събрание (ВНС), което да промени Конституцията. По този начин ще може да се направи и съдебната реформа. Ако хората излязат и гласуват на референдума, ВНС ще е от 400 човека и ще има огромна легитимност, с която да промени Конституцията. Всичко зависи от българските граждани. В последния парламент партиите показаха истинските си лица, които не са приятни", добави той пред bTV.


"Няма нищо лошо в референдумите. Това също е начин за лекуване на демокрацията. Хората трябва да бъдат питани. Българските граждани са работодателите на политиците. 33 години живеем в парламентарна република, която не произведе нищо. Хората търсиха спасители, които после ги разочароваха. Никой не си играе с огъня. Референдумът е един демократичен подход. Ние винаги сме били последователни. Целта ни е да отпушим системата, хората да си кажат мнението и да сменим неработещата в момента система. Парламентарната република е в патова ситуация", категоричен бе Балабанов.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама