НОВИНИ


”Черен списък” на Скопие за български политици

3 3884 25.01.2023
”Черен списък” на Скопие за български политици
Стево Пендаровски

Опозиционната македонска партия ”Левицата” публикува списък с български граждани, на които да бъде забранено да влизат в Република Северна Македония. Сред тях са евродепутатите Ангел Джамбазки и Андрей Ковачев, бившият военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, бизнесменът Милен Врабевски и лидерът на ”Възраждане” Костадин Костадинов.


По неофициална информация тези имена присъстват и в списъка на Стево Пендаровски за забрана да участват в честванията за Гоце Делчев. До този момент македонският президент не е посочил конкретни лица.


"Да бъде забранено влизане в страната на един евродепутат от България и на няколко други лица от България, заради предишни и продължаващи техни действия против Северна Македония". Аргументът гласи, че в България имало структури, които и финансово и с транспорт ще подпомогнат голяма група хора от България да отидат в Македония на 4 февруари. Пендаровски допълни, че част от тези структури били свързани с руската разузнавателна служба.


"Ако на 04.02. не реагираме, както би реагирала всяка сериозна държава - има риск да дойдат много хора с лоши намерения към Македония и към македонците", каза той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама