НОВИНИ


БСП сигнализира Гешев за измама и корупция при служебния социален министър

4 3413 26.01.2023
БСП сигнализира Гешев за измама и корупция при служебния социален министър

Сигнал за измама и корупция в Министерството на труда и социалната политика под ръководството на настоящия служебен министър Лазар Лазаров са изпратили до главния прокурор от БСП. Червеният депутат Георги Гьоков бе начело на ведомството по времето на кабинета “Петков”. Левицата твърди, че наследникът на Гьоков е купил имоти за близо 2.2 млн. лева в Пловдив, Бургас и Габрово.


Според левицата става дума за неефективно харчене на парите по Плана за възстановяване и устойчивост. Близо 1.2 млрд. лева са предвидени за социалната сфера по ПВУ.

 

“Част от тях са за социални домове. И вместо да търсим най-рационалния начин за изразходване на тези средства, те заминават в частни ръце. Нали си представяте във градове като Габрово, Бургас, Пловдив и останалите 3, които ще бъдат избрани, колко държавни и общински помещения има, където могат да се изградят тези центрове, вместо да се закупуват частни имоти за такива сериозни суми, неотговарящи на цените на имотите в региона”, посочи Гьоков на брифинг пред медиите. 

 

Според разказаното от него закупен за целите на проекта “Развитие на социалната икономика” имот в Габрово за малко над половин милион лева дълго време се е продавал от собственика от местна агенция за недвижими имоти по-евтино - за 328 579 лева. 

 

“В деня след решението на Министерски съвет цената на сайта на агенцията е променена в съответствие с цената, определена в решението”, обяснява Гьоков. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама