НОВИНИ


Съмнения в лобизъм при номинациите за Оскар. Академията преосмисля

0 3423 28.01.2023
Съмнения в лобизъм при номинациите за Оскар. Академията преосмисля

Нов скандал надвисва над филмовата академия след съмнения за лобизъм при номинациите за “Оскар”. Членовете ще преразгледат решението за номинацията на британската актриса Андреа Райзборо, която трябваше да се бори в категорията за най-добра актриса за ролята си във филма “За Лесли”, пишат от БГНЕС.


Продукцията разказва за самотна майка алкохоличка, но филмът не е особено популярен. Изданието "Puck" съобщи, че неочакваната номинация е повдигнала въпроси дали агресивната кампания в полза на Райзбъро не е нарушила правилата за лобиране, определени от Академията за филмово изкуство и наука.

 

В петък академията излезе с изявление, в което се казва, че организацията "извършва преглед на процедурите за провеждане на кампанията около тазгодишните номинации, за да се увери, че не са нарушени никакви насоки". В изявлението не се споменава името на Райзборо.

 

Според “Puck” съпругата на режисьора на филма, актрисата Мери Маккормак, и нейни приятели са "изпратили имейли и са се обадили на много членове на актьорската гилдия на Академията, молейки ги да се застъпят за малко гледаната драма и да публикуват онлайн за разтърсващото изпълнение на Райзбъро".

 

Британската актриса се нареди заедно с имена като Кейт Уинслет, Джейн Фонда, Чарлийз Терон и Гуинет Полтроу.

 

Представителите на Маккормак и Райзбъро не отговориха веднага на молбите за коментар.

 

"За Лесли" е събрал 27 000 долара в киносалоните от излизането си през октомври, според Box Office Mojo.

 

Номинацията на Райзборо изненада много кинокритици предвид ниския профил на филма по време на наградния сезон - актрисата не бе номинирана от Гилдията на актьорите или за "Златен глобус".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама