НОВИНИ


Александър Дунчев: Единствената надежда е повече почтени хора да отвоюват превзетата ни държава

4 3288 30.01.2023
Александър Дунчев: Единствената надежда е повече почтени хора да отвоюват превзетата ни държава
Александър Дунчев

Депутатът Александър Дунчев от ПП написа във Фейсбук, че продължава своята битка за съхраняването на горите, защото те ни пазят от наводнения и лавини, прочистват въздуха и ни радват, когато имам нужда да излезем сред природата, за да възстановим баланса в себе си.


Ето пълния текст на публикацията на Александър Дунчев:

 

Днес отново продължаваме битката за българските гори, не от НС, а от Етрополе, където с местни бойци от село Ямна водим война срещу дървената мафия, изсичаща незаконно горите им.


Каква е схемата? Държавата, в случая ДГС Етрополе ("управлявано" на ръчен режим от Емо Фаса и братовчед му Д. Димитров - кмет на града и бивш шеф на НСО), е дала държавна гора в отдел 342 да се сече от фирма Миро Комерс ЕООД. Но местните хора по сигнал на горски от ДГС хващат и подаваме заедно жалби как фирмата вместо да сече в държавната гора, сече незаконно в частната им гора и изписва откраднатата дървесина чрез превозни билети, издадени от държавната гора.


И как разпознаваме, че и контролният орган РДГ и горското стопанство правят чадър върху фирмата нарушител, вероятно под натиска на местните велможи и политическите им връзки? Първо, не е задържана цялата незаконна дървесина, не са инвентаризирани всички сечища в района за установяване откъде е открадната или изписана дървесината и не са напасвани отсечените секции на отсечените пъни. Второ, фирмата е оставена да скрие камионите и ще бъде написан най-много някой акт на някой от секачите за незаконна сеч, вместо да бъде отнет лиценза на фирмата и да бъде спряно държавното ѝ сечище. И се наложи да подадем нов сигнал до ИАГ днес.


Единствената надежда за българските гори и общество е все повече млади, почтени и независими хора да се вдигат и да се обединяват в защита на природата и за отвоюване на превзетата ни държава!


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама