ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 31 октомври

0 4219 30.10.2007
Предстоящо на 31 октомври

Заседават МС и НС; започва есенна национална кампания по кръводаряване; организират факелни и светлинни шествия по повод Деня на народните будители; разискват стачката на работещите в системата на средното образование.


От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

От 11.00 часа в зала „Средец” на хотел „Шератон” в София Министерството на държавната администрация и административната реформа ще проведе информационен ден за Оперативната програма „Административен капацитет”. На него експертите от Управляващия орган на програмата ще разясняват механизмите за кандидатстване по откритата процедура за набиране на проектни предложения по ОПАК на тема „Развитие на структурите на гражданското общество – ефективност и професионализъм за постигане на партньорство с администрацията и съдебната система”.

От 9.30 часа в Софийски градски съд ще се гледа делото за убийството на Милчо Бонев-бай Миле.

Ръководството на Националната здравноосигурителна каса ще даде пресконференция от 12 часа в БТА. Пресконференцията ще бъде посветена на процедурата по договаряне на новия лекарствен списък. В брифинга ще участват д-р Румяна Тодорова, директор на НЗОК; Сезяр Февзи, зам.- директор на НЗОК и председател на комисията по договаряне на лекарства. Цветелина Дешкова, зам.-председател на комисията по договаряне на лекарства; Лидия Христова, член на комисията по договаряне на медицински изделия и диетични храни за медицински цели; Мария Караджова, член на комисията по договаряне на медицински изделия и диетични храни за медицински цели.

От 10.00 ч. в Министерството на икономиката и енергетиката ще се проведе редовно заседание на Съвета з а икономически растеж, в което ще участват и представители на БСК. Заседанието е закрито за журналисти.

Повече от 200 представители на организации и фирми ще участват във Форум за развитие на информационните и комуникационни технологии, който ще се проведе на 31 октомври и 1 ноември в рамките на БАИТ ЕКСПО,07. Съорганизатори на събитието са Държавната агенция за информационни технологии и съобщения, Българската асоциация за информационни технологии, Комисията за регулиране на съобщенията, ЮКОНОМИКС, Асоциация „Телекомуникации”/АСТЕЛ/ и агенция „Булгарреклама”. от 9.15 ч. в Интер Експо Център - София министър Ивайло Калфин ще открие със свое изказване организирания в рамките на БАИТ ЕКСПО 2007 Национален форум за развитие на информационните и комуникационни технологии. В конференцията ще участват още министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, експерти от държавната администрация и представители на компаниите в бранша.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще приеме в 15.00 часа министъра на финансите на Република България Пламен Орешарски. Министър Орешарски ще връчи официално на председателя на парламента проекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2008 г. Непосредствено след това председателят на Народното събрание Георги Пирински ще разпише разпореждането за разпределение на законопроекта на водещата комисия по бюджет и финанси за доклад, както и на другите парламентарни комисии за становища. След срещата Георги Пирински и Пламен Орешарски ще направят кратки изявления за медиите.

Министърът на външните работи Ивайло Калфин ще приеме министърът на Държавното министерство и по европейските въпроси на Баден-Вюртемберг и председател на Комисията по въпросите на ЕС в Бундесрата Вили Щехеле в 15.30 ч в МВнР.

Вицепремиерът Емел Етем ще открие фотоизложбата „Огненият ад на 2007”. Фотосите са на Тихомир Петков, фоторепортер от вестник „Хасковска Марица”. Изложбата ще бъде открита в 11 часа в Клуба на фоторепортера, който се намира в подлеза на пл. ”Независимост”.

В Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция по повод началото на тазгодишната Есенна национална кампания по безвъзмездно и доброволно кръводаряване. Пресконференцията ще бъде от 10 часа и се организира съвместно от Министерството на здравеопазването, Националния център по хематология и трансфузиология и Българския червен кръст.

В сградата на КНСБ от 11.00 ч. в “Заседателна зала” на 11 ет. ще се проведе пресконференция на тема: “Развитието на стачката на работещите в системата на средното образование”.

Фото-изложбата на Георги Величков "Виж България"
ще бъде открита от 18.30 часа в изложбена зала "Средец" на Министерството на културата.

От 12.00 часа ръководството на Земеделски народен съюз ще даде пресконференция, на която ще бъдат оповестени резултатите от изборите за местна власт. Пресконференцията ще се проведе в централата на ЗНС на пл. “П. Славейков” 4а, ет. 2.

Церемония за откриването на Център за чуждоезиково обучение ще се състои в поделени 28 000 – Граф Игнатиево. На церемонията ще присъстват посланикът на Кралство Холандия в Република България Н.Пр. Вилем ван Ее, командващият ВВС генерал-лейтенант Симеон Симеонов и представители на Министерството на отбраната.

От 17 часа ще се проведе факелно шествие, организирано от „Мати Болгария” по повод Деня на народните будители. Шествието ще се проведе от паметника на „Св. Климент Охридски” в градинката пред Ректората и ще премине по бул. „Цар Освободител”, пл. „Независимост”, бул. „Витоша” до НДК. По-късно в Зала №1 на НДК ще се проведе концерт по повод празника.

От 18 часа ще тръгне светлинно шествие от НДК до храм-паметника “Александър Невски”, организирано от студентско движение “Призив”, Движение за наука и образование, Движение на българските учители – Инициатива за промяна и Движение на младите учени от БАН 2х&3х.


От 09:30 часа в зала № 2 на Съдебната палата състав на Окръжен съд Пловдив ще разгледа 21 предложения за условно предсрочно освобождаване на лишени от свобода в затвора Пловдив. Съобразно разпоредбите на Наказателния кодекс, такова освобождаване е възможно, ако е изтърпяно реално не по-малко от половината от наказанието и е налице примерно поведение и честно отношение към труда.
Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама