НОВИНИ


Спипаха нелегални на път за ЕС

0 4933 23.08.2010
Спипаха нелегални на път за ЕС

Иракски и турски граждани, които са се опитали да преминат нелегално българо-турската граница, са задържани от гранични полицаи, съобщават от пресцентъра на МВР.


Продължават акциите на Главна дирекция "Гранична полиция" срещу незаконното преминаване на лица през държавната граница и предотвратяване контрабандата на акцизни стоки. Трима иракчани са задържани от служители на граничния полицейски участък в Свиленград.

Около 23.55 часа в събота те направили опит да преминат на българска територия от Турция. Чужденците са без документи за самоличност. Те са на 46, 27 и 25 години. Отведени са в помещението за временно настаняване в ГПУ-Свиленград. По случая е образувано бързо производство и е уведомена районната прокуратура.

Близо 2400 кутии цигари без акцизен бандерол са открити при проверка на международен бърз влак от Сърбия, съобщиха още от пресцентъра на МВР. Турски гражданин, укрит в багажника на автомобил, е задържан от служители на ГКПП-Капитан Андреево. Около 02.30 часа в неделя на пункта за влизане в страната чакал автомобил „Ауди”. В него пътували двама възрастни и две деца. При извършената проверка граничарите открили в багажника на колата 40-годишен мъж без документи за самоличност. По сходен начин опитал да премине границата и 39-годишен мъж. Той се укрил в багажника на лек автомобил „Опел”, в който пътувало семейство с дете. Нарушителите са задържани, за случая е уведомена Районната прокуратура в Свиленград.

През почивните дни на различни ГКПП в страната е констатиран внос на контрабандни цигари без акцизен бандерол. Най-голямото количество е открито в международен бърз влак, влизащ от Сърбия в страната. Служители на „Гранична полиция” - Драгоман и Митница Калотина извършили проверката вчера. В естествени кухини на втория пътнически вагон, в тавана на коридора и купетата и под седалките са открити 2241 кутии цигари от различни марки, без акцизен бандерол. Цигарите са иззети.

Съставен е акт за митническо нарушение срещу неизвестен извършител. От петима български граждани са иззети общо 155 кутии цигари от различни марки, надвишаващи нормата за безмитен внос.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама