АКТУАЛНО


Протест и контрапротест пред БНР заради Петър Волгин, призоваващ за Народен съд

2 4359 04.02.2023
Протест и контрапротест пред БНР заради Петър Волгин, призоваващ за Народен съд

Граждани протестират пред БНР днес заради изявление на радиоводещия Петър Волгин. Преди няколко дни той каза, че само като чуе човек за ”нахален и неумен богаташ” като финансиста Левон Хампарцумян, разбира защо е трябвало да има Народен съд.” Протестиращите искат да бъде уволнен Петър Волгин от националната медия.


Един от протестиращите е фоторепортерът Цветан Томчев. Той заяви пред БиТиВи, че Волгин е срам за професията журналист и е особен цинизъм да се утвърждава механизмът на Народния съд, станал причина за избиването на хиляди интелектуалци и хора от елита на България.

 

Самият Волгин също е организирал контрапротест в совя защита. Въпреки, че е убеден в своята правота и необходимоста да я изразява, той не пропусна да се подсигури с хора, които "да му пазят гърба", докато той разправя на широката общественост приказки за възможността за изразяване на друга гледна точка.

 

Волгин подчерта, че трябва да има свобода на словото, и обвини, че протестът срещу него е организиран от Демократична България. Той посочи, че от партията са написали срещу него донос и го обвинили в политическа некоректност.

 

Протестиращите от двете групи люто се карат, макар че не са многобройни. Чуват се възгласи "за" и "против" оставането на Волгин в БНР. Вчера депутатът от "Възраждане" Костадин Костадинов изпрати писмо в защита на волгин до СЕМ.

 


.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама