НОВИНИ


Измъкнаха жив от руините в Турция бивш футболист на Челси

2 2961 07.02.2023
Измъкнаха жив от руините в Турция бивш футболист на Челси

Жив от руините след опустошителното земетресение в Източна Турция бе изваден бившият футболист от "Челси" Кристиан Ацу. Новината потвърди неговия мениджър.


Бившият нападател на Нюкасъл Юнайтед и Челси е бил заклещен в останките на една от рухналите при трусовете сгради вчера. Ацу, който е от Гана, играе за турския Хатайспор, клуб със седалище в Антакия, един от най-силно засегнатите градове от вчерашното земетресение.


Под отломките все още е спортният директор на клуба Танер Савут.


"Кристиан Ацу беше изваден ранен. Нашият спортен директор, Танер Савут, за съжаление все още е под развалините“, каза вицепрезидентът на клуба Мустафа Озак пред Radyo Gol.


31-годишният Ацу игра в английската Висша лига за Нюкасъл Юнайтед и Евертън. Ацу бе нает от "Челси" и се присъедини към Хатайспор през септември. 


Ацу бе обявен за изчезнал след труса от почти 8 по скалата на Рихтер, който погуби живота на над 5 хил. души. Досега повече от 7800 души са били спасени в 10 турски провинции. Правителствата и хуманитарните агенции побързаха да разположат спасители в засегнатите райони. Екипите за спешна помощ на място обаче остават малко на брой, като усилията им са възпрепятствани от ниски температури и близо 200 вторични труса, което прави търсенето през нестабилни структури опасно.


Очаква се още лошо време да удари региона, което допълнително да затрудни спасителните операции. Съборените сгради и разрушените пътища също затрудняват намирането на оцелели и получаването на жизненоважна помощ в засегнатите райони.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама