ГЛАСЪТ


ГЕРБ ще сезира КЗД за Борисовото „Проста кърджалийска п…а“, ама друг път. Какво чувства Будинов?

10 13412 08.02.2023
ГЕРБ ще сезира КЗД за Борисовото „Проста кърджалийска п…а“, ама друг път. Какво чувства Будинов?
Само един букет ги дели - Цвета и Евгени...

Както се опитват да разкъсат режисьора Александър Морфов. Истерията в ГЕРБ заради това, че режисьора отсвирил Евгени Будинов от спектакъла „Хъшове“ набира още атмосфери. Последният хит е, известната като корифей в правото Десислава Атанасова внесла в Комисията за защита от дискриминация сигнал, че Будинов е пострадал по политически причини – Морфов в неформален разговор го нарекъл „герберски боклук“.


Изказването било много цинично и стигнало до много хора.

 

Атанасова би трябвало да се сети, че е стигнало до много хора, защото Тома Биков го показа на всички. От миналото лято досега никой не знаеше, че има такъв запис, дори самият Будинов. Вече знае цяла България. И дали някой възприема Будинов като жертва? – това е добър въпрос.

 

Освен това самият Будинов призна, че Морфов му казал да избира: или театъра, или Бойко Борисов. И Будинов избрал Борисов. Пред сцената и високото изкуство? Деси да каже как се нарича такъв човек? Морален стожер на обществото? И ние така си помислихме…

 

През 2020 г. в медиите се появи запис, в който тогавашният премиер Борисов, в разговор с Иван Гешев употребява по адрес на Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, словосъчетанието „проста кърджалийска п…а“.

 

Изказванията на един премиер и лидер на най-голямата политическа партия тогава „имат голямо обществено влияние и достигат до широк кръг адресати, с оглед на заеманата висока длъжност в държавата“. Атанасова би трябвала да знае поне това, и когато твърди, че Морфов се е изказал цинично, по същата скала да формулира и „мъдрия“ съвет към Караянчева да се прави на проста пред колегите си от другите страни по повод суетенето при признаването на геноцида срещу арменците.

Защо от ГЕРБ не тичат в КЗД да сигнализират за бруталната дискриминация по полов признак спрямо шеф на парламента? Не са ли чували, че половата дискриминация (сексизъм), е комплекс от предразсъдъци и омраза към хора в зависимост от техния пол?

Това не се ли учи в Русенския университет по специалността „Право“?

 

Горкият Будинов! Наистина ли не разбира, че го използват предизборно?

 

За тези, които не могат да се сетят, какво точно е правил той в НС, ще припомня, че подари голям букет на Цвета Караянчева, когато тя оцеля след гласуване на искане за нейната оставка. Беше вълнуващ епизод.

 

Две истории на тема дискриминация: едната измислена и раздута, а другата заметена под килима в къщата в Банкя… В ГЕРБ е така. Те са по морала и равнопоставеността.

 

Емил Азар




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама