НАРОДЕН ГЛАС


Валери Йорданов: Обиден е отказът на НТ да отбележи 80-годишния юбилей на големия актьор Марин Янев, защото идва Джон Малкович

3 25510 08.02.2023
Валери Йорданов: Обиден е отказът на НТ да отбележи 80-годишния юбилей на големия актьор Марин Янев, защото идва Джон Малкович

Актьорът и режисьорът Валери Йорданов определи в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия Евроком, че е обиден отказът от страна на ръководството на Народния театър ”Иван Вазов” да не отбележи 80-годишния юбилей на големия театрален и филмов актьор, защото по същото време идва Джон Малкович. Освен обидно е и обезценяващо към националната ни идентичност.


Актьорът и режисьорът Валери Йорданов посочи в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия Евроком, че кани своя колега Евгени Будинов на словесен дуел: "Нека си отговаряме честно и почтено." Йорданов посочи, че в момента гледаме втора серия на много лоша ПР кампания.

 

Валери Йорданов каза, че при предишното ръководство пет спектакъла са пълнили догоре салоните, които са се играели в продължение на повече от 10 години. Те са имали стотици хиляди зрители и са донесли милиони левове на държавата. Валери Йорданов посочи, че записът, които показват от Народния театър не е целият, защото в началото е изрязано, че Евгени Будинов се отрича от своята партия. Йорданов заяви, че на Морфов му става съвестно и се обажда на Будинов и казва: „Да си простим – заповядай, ще работим заедно.“ Будинов му отговаря: „Сашо, ако ме поканят пак за депутат, не мога да откажа, защото ти си свободен и независим, но аз съм обвързан икономически и материално.“ Странно е, че директорът Васил Василев също е присъствал на срещата, от която е публикуван въпросния запис.

 

Валери Йорданов отправи въпрос към своя колега Будинов: „Колко пъти се е случило да имаме представление и в 18:30ч. и да се окаже, че ти няма да дойдеш, защото има партийно събиране?“ Ако аз направя това ще бъда уволнен и ще платя стойността на билетите за целия салон. Ние изиграваме представлението без Будинов и никой не търси отговорност." 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама