НОВИНИ


Прокуратурата разкри, че застреляният психолог Иван Владимиров е убит с един куршум в лицето

4 4157 09.02.2023
Прокуратурата разкри, че застреляният психолог Иван Владимиров е убит с един куршум в лицето

Говорителят на СГП Десислава Петрова заяви, че в момента се разпитват съседите за извършеното убийство на психолога Иван Владимиров-Нав. То бе извършено вчера около 22:30 часа на ул. ”Черковна” в София от 52-годишен бивш полицай. Това заяви Десислава Петрова, говорител на СГП, в специален брифинг по повод убийството на психолога Иван Владимиров. Извършителят на убийството на психолога Иван Владимиров-Нав е задържан за 72 часа и обвинен в предумишлено убийство. Предстои прокуратурата да поиска постоянния му арест.


Петрова посочи, че прибирайки се вечерта жертвата, може би, е влязла в конфликт с обвиняемия. Владимиров е застрелян в областта на лицето с един куршум. Няма свидетели на самата стрелба. Сигналът е подаден от съседи, които са чули странен шум. Те са открили тялото на площадката между етажите. Говорителя допълни: "В процес на изясняване сме на точната причина за убийството. От държавното обвинение са категорични, че не е известно обвиняемият да е оказвал съпротива при ареста.

 

Десислава Петрова каза: "В процес на изясняване сме на техните взаимоотношения. Известен е сигналът, в който се твърди, че жертвата е наела трима души, за да откраднат материали за вторични суровини, подготвени за предаване от обвиняемия." По думите ѝ обвиняемият е бил служител на МВР към КАТ - София, но е напуснал системата. Тя посочи, че му е  повдигнато обвинение по чл. 115 за извършването на умишлено убийство: "Чака се адвокат, за да му бъде предявено. Направено е и освидетелстване на обвиняемия с негово съгласие и са взети обтривки от ръцете му. Няма данни да е бил записан в Психодиспансера", разясни още говорителката на СГП.

 

Десислава Петрова заяви: "Проверили сме това, което имаме като сигнали при нас, за останалите - могат да ви отговорят колегите от МВР. По първоначални данни има подадени 12 сигнала от страна на жертвата срещу обвиняемия. Извършителят на убийството на психолога Иван Владимиров-Нав е задържан за 72 часа и обвинен в предумишлено убийство. Предстои прокуратурата да поиска постоянния му арест.

 

Между двамата е имало конфликтни взаимоотношения на междусъседска основа и спорове от битов характер. В процес на изясняване е точната причина, поради която е извършено убийството, заяви Петрова. Към момента само е събеседвано с извършителя, но не е ясно дали разпитът му с адвокат е приключил. Мъжът не отрича за извършеното.

 

Задържаният за убийството е бил служител на МВР преди 23 години, съобщи по-рано днес главният секретар на МВР Петър Тодоров. За причините довели до трагичния случай той също посочи изострени съседки отношения, за които са подавани сигнали от 2020 г. насам.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама