НАРОДЕН ГЛАС


Евгений Кънев: Забелязвате ли правилото, по което оперират руските наместници у нас?

24 7960 12.02.2023
Евгений Кънев: Забелязвате ли правилото, по което оперират руските наместници у нас?
личен архив

Яростна защита на “българския национален интерес”, винаги в битка с ЕС и НАТО и никога срещу Русия. На простия принцип: колкото по-малко ЕС и САЩ, толкова повече Русия. Най-горещата стока: суверинитет и независимост (от ЕС и САЩ).


Както писах, излезе ясна статистическа закономерност, че колкото повече сме свързани с Европа, толкова по-добре живеят българите.

 

Такава е била целта и мерилото на нашите национални герои. Макар много улици в страната са на името на платени руски герои - като Драган Цанков, примерно, и до ден днешен.


За всеки поне малко информиран е ясна руската мрежа, под чиято зависимост сега функционира един голям отрязък от Балканите - Сърбия, Босна, С.Македония, България и Унгария, чиято територия е нещо като руски анклав в Европа и я саботира отвътре и зад Украйна.


През тази оптика погледнете какво предлагат на политическия пазар от управляващите държавата през последната декада (без правителството на КП):


1. Украйна


- Мир и неутралитет, да не се изпращат оръжия, за да не се разгаря пожара - за да може Русия по-лесно да победи и дойде при нас.


2. НАТО: да няма бази на Черно море, а платноходки, за да не пречат на руския флот.
Помните ли българския батальон вместо натовски ? А ”опазването” на небето само от “двата” руски самолета, да не дойде разполагане от НАТО


3. Газ : не може да има диверсификация без руски газ. Е, с Газпром не стана въпреки всички напъни, но през Турция пак се вързахме за руския газ. А и построихме Руски поток за наша сметка. А прокуратурата гони не тези, които го построиха да обслужат Путин, а тези, които отказаха да го обслужат с руски рубли.


4. Петрол: цяла Европа се отказа от него, а нив водихме битка не просто да го запазим за нас, а да може Лукойл да изнася и печели за бюджета на Русия, като опази и монопола си у нас.


5. АЕЦ: готови сме на вето на ЕС, за да запазим руското ядрено влияние у нас, въпреки че вече АЕЦ не зависи от Русия.


6. Македония: отношенията се влошават след ветото, наложено от триото - Радев, ББ, Каракачанов. Нищо не постигна, заявената цел за вписване на българите е все така далечна. Но се кръстиха нарочно клубове на скандални за македонците имена, за да станат отношенията още по-изострени, а Радев иска европейски надзор - за да не може да почнат преговорите за ЕС.


Печели само Русия.


7. Евро: Всички против еврото са известни с геополитическите си предпочитания към Русия и срещу Запада. Посочете един боец срещу еврото, който е известен с евроатлантически позиции.


Аргументите срещу еврото също са плаващи страна по страна. След очевидния провал на страна за сравнение - като Унгария, следва пример с друга страна. Един икономист дори издал книга срещу еврото, заради проблема на България в Еврозоната - Италия, за който отделно ще пиша.


Разбира се, че не всички работещи срещу Европа са платени или зависими. Винаги повече са любимците на др. Ленин.

 

Евгений Кънев, Facebook


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама