НОВИНИ


Отровиха помощника на Кадиров, командира на спецотряда ”Ахмат”

8 8089 13.02.2023
Отровиха помощника на Кадиров,  командира на  спецотряда ”Ахмат”
Апти Алаудинов

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров обяви преди няколко дни за опит за убийство на неговия помощник, командващия специалните части на Ахмат и заместник-командир на втори армейски корпус Апта Алаудинов. Кадиров написа това в своя канал в Telegram, предаде България он ер.


"Приятели, нашият скъп брат, Герой на Русия, помощник на ръководителя на Чеченската република, командир на специалните части "Ахмат" и заместник-командир на втори армейски корпус Апти Алаудинов беше отровен преди няколко дни. Ще ви успокоя - сега с него всичко е наред“, написа Кадиров.


Според него, на 8 февруари адютантът на Алаудинов получил плик, напоен с отровно вещество, адресиран до генерала.


"Аптий Аронович разбра това по разяждащата специфична миризма и взе своевременни мерки: обработи ръцете си и изми носната кухина. Адютантите на генерала, които бяха в контакт с плика, направиха същото. Единият от които се оказа професионален токсиколог, успя да избегне сериозни последствия“, каза Кадиров.


Той добави, че пострадалите са в московска клиника и се възстановяват. Специалисти анализират и идентифицират отровното вещество, като успоредно с това тече оглед на опита за убийство и разкриване на замесените.




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама