НАРОДЕН ГЛАС


Военният експерт Илия Налбантов: Изявленията на президента Радев генерират политически риск

17 6954 17.02.2023
Военният експерт Илия Налбантов: Изявленията на президента Радев генерират политически риск
Илия Налбантов

Изявленията на президента Радев за мирен процес по условията на Москва, както и действията на неговото правителство да не предоставяме боеприпаси и въоръжение на Украйна, генерират политически риск, който неминуемо ще се калкулира в процеса на превъоръжаване на армията ни. Това заявява военният експерт Илия Налбантов.


Дано процентите да бъдат по-малки и да се ограничат в рамките на продаденото на западните компании, защото те ще искат да си върнат парите с минимум 20% печалба, обяснява той.


С тези действия българският президент и неговото правителство работят срещу собствения си народ, който няма да може да бъде защитаван адекватно от своите въоръжени сили и който вероятно ще плаща двойно по-скъпо за въоръжение с две до три поколения по-нисък клас от необходимите за водене на съвременната и бъдеща войни!, смята експертът.


Не случайно в българската държавна администрация, а и в политическите партии не се поддържа качествена експертиза за оценка на рисковете от политическите решения и действия на управляващите, категоричен е Налбантов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама