НОВИНИ


Арестуваха "Дедесарите", тарторът с 50 бона джобни пари

5 6187 27.08.2010
Арестуваха "Дедесарите", тарторът с 50 бона джобни пари

ГДБОП, ДАНС, Прокуратурата и НАП провеждат специализирана операция „Дедесарите”.



От МВР съобщиха, че в момента се извършват обиски на няколко адреса в София. Задържани са три лица, за които се смята, че са организаторите на схемата за източване на ДДС. Това са - организаторът, неговата съпруга и един от хората, които са издавали фалшивите фактури, с които всеки месец се е взимало ДДС в рамките на 200 000 – 300 000 лева. По информация на ГДБОП става дума за фалшиви фактури за фиктивни превози. При задържането в основния организатор са намерени над 50 000 лева „джобни пари”. Лицето е било доста агресивно и е имало охрана.

В някои от офисите са установени повече от 50 касови апарата, които са работили, тъй като към фактурите са прикрепвани бонове, за да се извършва фиктивен внос и износ, обясни директорът на ГДБОП пред Фокус.
По думите му - един от основните приоритети в момента са именно такива операции. „Всичко, свързано с парите, за да можем да вдигнем държавата на крака и всичко да тръгне така, както би трябвало да върви. С колегите от НАП имаме много добро сътрудничество. Операцията продължава. Колегите са на място. Извършват се действия по разследването”, каза старши комисар Станимир Флоров.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама