НОВИНИ


Демерджиев: Никой не пита каква е оградата по границата

7 3156 20.02.2023
Демерджиев: Никой не пита каква е оградата по границата

Забравят се бързо минали неща. Всички питат как се охранява границата, но никой не задава въпроса каква е тази ограда. Никой не пита защо за 10 години не са били обезпечени технически 110 км. Никой не задава въпроси и защо не са оправени пътищата около границата, както и защо 2000 гранични полицаи бяха съкратени.


Това заяви пред медиите служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. 

 

Повод за коментара му е трагичният случай с 18-те мигранти, намерени мъртви в тайник на камион край софийското с. Локорско. Десетки хора пострадаха от обгазяване и бяха приети в столични болници. По случая има шестима задържани с криминални регистрации. 

 

По думите на Демерджиев един от задържаните да трагедията в Локорско съвсем наскоро е излежал 5-месечна присъда за каналджийство и месец след като излиза от затвора отново е заловен за такова престъпление.

 

Трагедията в Локорско стигна и до международните медии. Случаят бе определен като безпрецедентен по мащаб, а освен това се отбелязват по-леките присъди за каналджийство. 

 

Демерджиев бе категоричен - не може да се сключват споразумения с по 5 месеца лишаване от свобода за човек, който два пъти е залавян за каналджийство.

 

"Ако ви прави впечатление, говорим за превозни средства с тайници. А камионите убийци, които бяха заловени в Австрия през 2016 г. с 90 трупа с българска регистрация, камиона убиец в Есекс с 39 трупа с българска регистрация нямаха тайници. Там се возиха мигранти свободно, които минаваха свободно през територията на страната като на парад. това се забрави много бързо обаче", каза още Демерджиев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама