НОВИНИ


На 28 февруари стартира делото срещу побоя над Християн Пендиков

0 3106 20.02.2023
На 28 февруари стартира делото срещу побоя над Християн Пендиков

На 28 февруари стартира делото за побоя над българинът Християн Пендиков, нападнат пред заведение в Охрид. Двама са обвинени за нападението над секретаря на българския културен клуб “Цар Борис III” в северномакедонския град.


Обвиненията на двамата евентуални извършители са повдигнат след преглед на записите от камерите за видеонаблюдеине и показания на свидетели. Единият от обвиняемите е установен, а вторият обвиняем все още е в неизвестност и се издирва.

 

Християн Пендиков беше прехвърлен със самолет за лечение във ВМА в София след побоя. Той беше със счупена челюст, наранявания в областта на ребрата и гърдите и беше беше подложен операция. Миналата седмица в първо интервю пред медиите Пендиков посочи, че е бил нападнат от трима души. 

 

"Познавам само един от нападателите - Илия Спасески. Той е арестуван. Близък човек е на ВМРО-ДПМНЕ. Не съм имал проблеми с него преди. Другите двама не ги познавам. Единият със сигурност не е от Охрид. Не съм посочвал имена на македонското МВР. Може би от полицията искат да направят по-голям скандал, трудно да се върна", разказа Християн.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама