НАРОДЕН ГЛАС


Стефан Манов: Путин старателно е оплитал Запада в мрежата на зависимости

4 6053 24.02.2023
Стефан Манов: Путин старателно е оплитал Запада в мрежата на зависимости
Стефан Манов

Редица елементи от последните 20-тина години , видени от дистанцията на времето, днес се нареждат в учудващо ясен пъзел . За това как Путин старателно е оплитал Запада в мрежата на зависимости. Не без помощта на западните лидери.Това заяви анализаторът Стефан Манов пред Веселин Дремджиев по TV+.


Които не само поради "наивност" или сляпа вяра в идеологията на либералната демокрация , че когато има добър бизнес и средната класа е икономически добре, мирът е сигурен, а и поради очевидна корупция и трафик на влияние, са спомогнали за реализирането на руските енергийни проекти, целящи създаване на зависимост на Европа от руския природен газ , при заобикаляне на #Украйна.


Още 2008 г. Газпром наема бившия финландски премиер Пааво Липонен за лобист. Финландия е първата държава по пътя на Северен поток 1. След като престава да бъде канцлер, Шрьодер по чието време стартира проекта, бива привлечен в Норд Стрийм - дружеството, което разработва Северен поток, а после и в бордовете на директорите на Роснефт и Газпром.


Франсоа Фийон, френският министър председател 2007-2012, по чието време Франция влиза в Северен поток с френския газов гигант GDF Suez (по-късно Engie), е щедро възнаграден с място в управителния съвет на Зарубежнефт и в Сибир - руски държавни петролни и петрохимически компании.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама