НОВИНИ


Западът имал една цел - да раздели Русия и да я контролира, смята Путин

30 3394 26.02.2023
Западът имал една цел - да раздели Русия и да я контролира, смята Путин

Западът има една цел - да раздели Русия и да я управлява, заяви в предаване по държавната телевизия “Россия 1” президентът Владимир Путин. Интервюто му е дадено за знаковото предаване “Москва. Кремъл. Путин” с водещ Владимир Соловьов - един от водещите пропагандисти на режима на Кремъл.


Думите на Путин идват непосредствено след знаковата му реч дни преди годишнината от инвазията на Русия в Украйна. Речта на Путин продължи близо 2 часа, в които руският държавник обвини Запада за войната. 

 

Дори не знам дали такава етническа група като руския народ ще може да оцелее във формата, в която съществува днес“, каза Путин. 

 

Той каза, че плановете на Запада са били поставени на хартия, но не уточни къде.

Съединените американски щати отрекоха да имат намерения да да унищожат Русия, докато президентът Джо Байдън предупреди, че конфликт между Русия и НАТО може да предизвика Трета световна война.


Според Путин обаче военната помощ на САЩ и Европа за Украйна на стойност десетки милиарди долари показва, че сега Русия се изправя срещу самата НАТО.


Това не е първият път, в който Владимир Путин определя събитията в Украйна като "екзистенциална война между Изтока и Запада". Този наратив обаче му позволи да въвлече руския народ в много по-дълбок конфликт, като същевременно му позволява много по-голяма свобода в видовете оръжия, които би могъл да използва един ден.


Официалната ядрена доктрина на Русия позволява използването на ядрени оръжия, ако те - или други видове оръжия за масово унищожение - се използват срещу нея, или ако се използват конвенционални оръжия, които застрашават "самото съществуване на държавата".


Путин сигнализира, че е готов да разруши архитектурата на контрола върху ядрените оръжия - включително мораториума на големите сили върху ядрените опити - освен ако Западът не отстъпи в Украйна.


Пълната версия на интервюто с Путин ще бъде излъчена тази вечер по телевизия “Россия 1”.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама