НОВИНИ


6.5 млн. лв. за ремонт на 7-километрова пътна отсечка в Свищовско

3 3802 28.02.2023
6.5 млн. лв. за ремонт на 7-километрова пътна отсечка в Свищовско

Официално стартира първи етап от ремонта на 7-километрова отсечка, която ще свързва Свищов с бъдещата автомагистрала Русе – Велико Търново. От местната администрация в крайдунавския град уточняват, че става въпрос за пътя от кръстовището към селата: Совата и Козловец, през село Царевец до входа на Свищов.


Технологичният проект предвижда цялостно преасфалтиране и подмяна на асфалтови пластове, подобряване на отводняването, профилиране на пътни банкети и отстраняване на излишна растителност по третокласен път III-405. Стойността е над 6.6 милиона лева.

"Ремонтът ще се осъществи на два етапа. Първият ще бъде изпълнен от ВиК "Йовковци“. В него ще бъде реализиран обект "Аварийна подмяна на уличен водопровод в село Царевец, по улица "Втора“.

 

Участъкът е силно компрометиран и с неговия своевременен ремонт ще се избегнат бъдещи проблема за цялостната настилка, която предстои да бъде положена във втори етап. Обхватът на подмяна включва 1200 метра линеен участък и 50 броя сградни водопроводни отклонения. Съществуващият амортизиран азбесто-циментов водопровод ще бъде подменен с полиетиленови тръби, с висока плътност, което ще доведе до намаляване загубите на вода и предоставяне на по-качествена услуга на абонатите. След подмяната на водопроводния участък и изминаване на технологичното време за улягане на изкопа, ще стартира и вторият етап от дейности по пътния участък и подмяна на настилката, съгласно технологичния проект за ремонта – част пътна“, обясняват от Община Свищов.

 

От местната администрация уточняват и, че стратегическата цел на ремонта е подготовката на пътната инфраструктура, която ще свързва общинския център с бъдещата автомагистрала Русе – Велико Търново. Участъкът се характеризира се с висок и интензивен трафик, поради непосредствената близост на ферибота Зимнич – Свищов и е от изключителна важност за транспортната свързаност, и развитието на местната икономика. За предстоящия ремонт във втори етап ще бъдат осигурени средства по програмата за текущ ремонт от Агенция "Пътна инфраструктура“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама