НОВИНИ


Министър Найден Тодоров: Морфов остава режисьор, спектаклите му ще се играят в Народния театър

8 4016 02.03.2023
Министър Найден Тодоров: Морфов остава режисьор, спектаклите му ще се играят в Народния театър
Найден Тодоров

Александър Морфов остава режисьор в Народния театър. Това обяви пред БТВ министърът на културата Найден Тодоров. Той поясни, че Морфов няма да бъде главен режисьор, но с друга заповед се е съгласил неговите постановки да се играят в театъра. Юридически казус няма, според министър Найден Тодоров, който вече се запозна с мотивите за уволнението на Александър Морфов.


Според него в заповедта няма противоречия. Морфов освобождава само административната длъжност в театъра.


"Аз виждам нещо, което е много особено. Аз виждам един много голям режисьор, който в момента е уволнен дисциплинарно. И това за мен е проблем като човек. Но не виждам нарушение в закона. Александър Морфов остава режисьор, той винаги е бил такъв и спектаклите на Александър Морфов според всичко, което аз знам, ще продължават да се играят в Народния театър", каза Тодоров пред БТВ.


По-рано днес директорът на театъра Васил Василев заяви, че четири месеца се е опитвал да запази достойнството на Александър Мо,фов и Велислава Кръстева.


Пред Министерството на културата се състоя третия пореден протест в подкрепа на Александър Морфов. Хората настояваха за оставката на Васил Василев.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама