АКТУАЛНО


Свирепи юмруци след разкритията по „Асфалтгейт“. Прикрива ли прокуратурата побой в една от фирмите изпълнителки?

19 34904 03.03.2023
Свирепи юмруци след разкритията по „Асфалтгейт“. Прикрива ли прокуратурата побой в една от фирмите изпълнителки?

Жестокои е бил пребит бивш служител та голяма строителна фирма (имаме името на фирмата в редакцията), участвала в строителството на АМ „Хемус“ и Северната тангента на околовръстния път на София.


Източници на Фрог нюз съобщиха, че прокуратурата е известена за случилото се, но не е предприела никакви стъпки за разкриването на скандала. Същите източници са категорични, че „чадърът“ над случая е разпънат, за да не пострада Бойко Борисов и предизборната кампания на ГЕРБ, с които се свързва въпросната фирма. Дори се смята, че босът на компанията скоропостижно се е покрил в Дубай…

 

Драмата се разиграва веднага след като регионалният министър Шишков разкри, че при строителството на участъци от „Хемус“ и северната тангента са „спестени“ над 30 процента от асфалтовото покритие, което е трябвало да бъде положено по договор. Пострадалият от побоя е вече бивш кадър на една от най-големите фирми в бранша. Б.А. е назначен на работа през 2021 г на висока длъжност. Новопостъпилият работи известно време, но забелязва, че строителните дейности не се извършват както е по договор и че се отклоняват материали, не се спазват определени изисквания и др. След време той решава да напусне и подава молба за прекратяване на трудовия договор по „взаимно съгласие“.

 

На 24 февруари той е извикан в офиса на компанията, за да си получи трудовата книжка. Той отива без да подозира какво ще се случи.

 

Строителният бос го обвинил за това, че е виновен за вече обявените публично от министъра нередности в строителните работи. Оказва се, че Б.А. всъщност е извикан да подпише няколко документа, в които фактически признава вина за скандалните безобразия. Научава също, че дължи 80 хил. лева, които бил присвоил от фирмата. Служителят отказва и тогава босът се нахвърлил срещу него и с удар му счупил носа. Към него се присъединяват двама охранители, които пребиват жестоко Б.А.

 

Младият мъж обаче успява да се добере да „Пирогов“, където му е оказана първа помощ и е освидетелстван за получените травми. От болницата той отива в Първо РПУ в столицата, където следователката Р.С. образува преписка под №367. Снети са му и показания. Всичко това се случва на 24 февруари. Оттогава няма никакъв знак, че по случая се прави каквото и да било. Нещо повече, на вече бившия служител му звънят лица, които го заплашват и е посъветван да се откаже от показанията, защото и без това проблемът вече бил „решен“ от прокуратурата.

 

Опитите ни да научим повече подробности през празничния ден не се увенчаха с успех.

 

Надяваме се, че главният прокурор Иван Гешев или най-малко неговите заместници, които само преди дни дадоха обилна пресконференция, на която изтъкнаха колко храбро се борят срещу нарушителите на закона, ще направят нужното скандалът да не се потули заради намесени в него лица, близки до обкръжението на бившия премиер Борисов.

Според нашите източници лидерът на ГЕРБ вече бил уведомен за скандала. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама