НОВИНИ


Байдън и Шолц се срещнаха в Белия дом

0 3054 04.03.2023
Байдън и Шолц се срещнаха в Белия дом
Белият дом БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън и германският канцлер Олаф Шолц се срещнаха във Вашингтон, съобщават световните агенции. Основните въпроси, които двамата лидери обсъдиха са: политиката на Китай и войната в Украйна. Те отново потвърдиха подкрепата си за Киев толкова дълго, колкото е необходимо.


Според Джо Байдън Вашингтон и Берлин се движат заедно по отношение на Украйна и укрепването на НАТО. Той благодари на Шолц за предоставената военна подкрепа за украинците. Байдън определи като историческа решимостта на страната му да се откаже от руските петролни продукти. Германският канцлер подчерта, че наистина е важно съюзниците да действат заедно.

 

Това е второ посещение на Шолц в Белия дом, откакто е на поста. Първото беше на 2-ри февруари 2022 г., когато Русия струпваше войски на границата си с Украйна. Настоящата му визита е в момент, когато Вашингтон проучва мнението на близките си съюзници относно възможността за налагане на санкции на Китай, ако Пекин предостави военна подкрепа на Русия за войната в Украйна.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама