НОВИНИ


Урсула Фон дер Лайен: Русия трябва да плати за своята агресия

15 3184 04.03.2023
Урсула Фон дер Лайен: Русия трябва да плати за своята агресия

”Русия трябва да плати за своите престъпления”, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщава Sky News. Фон дер Лайен отбеляза, че е подписано споразумение за създаването на ”Международния център за разследване на престъплението агресия” в Хага.


Според председателя на ЕК нахлуването на руския президент Владимир Путин в Украйна е причинило "неописуемо страдание" и Западът трябва да направи "всичко", което е по силите му, за да изправи виновниците пред правосъдието. Тя описа, че е била свидетел на "зверствата", извършени от руските сили в Буча, където са открити масови гробове, мъртви тела със завързани на гърба ръце и доказателства за изтезания след отстъплението на московските войски.

 

"Има все повече доказателства за преки атаки срещу цивилни, както и срещу енергийна и друга инфраструктура“, подчерта Фон дер Лайен. Тя добави: "Изтезанията, малтретирането, сексуалното насилие и бързите екзекуции са били извършени от руските сили . Дори децата не са били пощадени.“


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама