БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Щерка на Софиянски прави завод за 6,5 млн. лв.

26 12619 01.09.2010
Щерка на Софиянски прави завод за 6,5 млн. лв.

Голямата дъщеря на бившия премиер и кмет на столицата Стафан Софиянски прави завод за замразени плодове. Елена Софиянска е съдружник във фирмата „Биофрут” , която ще инвестира 6,5 млн. лв. в производствената база на завода, съобщи в. „Борба”.



Елена ще си партнира с 25-годишната Полина, дъщеря на местния бизнесмен и приближен на Софиянски Денчо Димов. Димов е член на управителния съвет на Съюза на свободните демократи. Освен собствения си бизнес с килимчета за баня той ще ръководи и предприятието на именитите наследнички.

“Строителството ще започне в началото на следващата година веднага щом уредим нещата с банковия кредит за инвестицията. Мощностите ще произвеждат 820 т продукция годишно. Ще има хладилна инсталация за 500 т замразени плодове. Оборудването е изцяло българско, т.е. няма да изнасяме капитал извън страната”, обясни пред “24 часа” вчера Димов.
Заводът, който е на етап проектиране и подготовка за строителство, ще разкрие 70 работни места . Ще има и 15 души административен персонал.

Очаква се той да започне да произвежда през 2012 г. Освен замразени продукти базата в местността Честово ще бълва мусове, конфитюри и пулпове от традиционния овощарски район.

Според запознати Софиянска и Димова от доста време планирали инвестицията с финансовия гръб на татковците. А регионът е стратегически подбран в близост до летище Горна Оряховица и до важни пътни артерии.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама