НАРОДЕН ГЛАС


Емил Димитров - Ревизоро: ТЕЦ-овете финансират партии, затова политици ги защитават

10 4319 06.03.2023
Емил Димитров - Ревизоро: ТЕЦ-овете финансират партии, затова политици ги защитават
Емил Димитров

Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) е трябвало да забележат и направят нещо, макар да са уведомени от 2 години вече. Сега някой трябва да обяснява защо се губят 30% емисии. Това заяви бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро по повод проверките в ТЕЦ-овете.


„Компетентен орган по отношение на емисиите е Изпълнителната агенция. Това е част от европейската система”, коментира той по БНТ.

 

"Проблемът е друг - дали тези фирми косвено са свързани или не, защото Христо Ковачки официално им е консултант. Ако не са си плащали квотите тези фирми, към тях трябва да има санкции, тъй като са ощетили ЕС и респективно България, но пък са дали евтин ток", посочи той.

 

„Аз като бях министър никой не ме пита защо пет пъти сменях директора на ИАОС. Закрих ИОСВ Перник, защото беше голяма дупка. Лидери на партии излизаха и ми казваха, че това не трябва да се случи”, каза още той, цитира нюз.бг.

На въпрос относно това има ли конфликт на интереси, той заяви: „България е малка. Всичко подлежи на доказване.”

 

„Две бивши министърки са създали министерство в министерството. Ще дойде време, когато трябва да се вземе контролът в самото министерство”, обяви той.

ТЕЦ-овете финансират партиите, смята Емил Димитров. Затова и ТЕЦ-овете са защитавани от политиците.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама