НОВИНИ


Две момичета били в джипа на Семерджиев при тежката катастрофа

6 3584 06.03.2023
Две момичета били в джипа на Семерджиев при тежката катастрофа

Две момичета са пътували в джипа на Георги Семерджиев при фаталния удар на бул. “Черни връх”, отнел живота на две млади момичета, разказа в съдебната зала свидетел.


12 души се разпитват в Софийския градски съд по случая “Семерджиев”. Бившият футболист отговаря за общо 5 престъпления, извършени на 10 юни 2022 г. и на 5 юли 2022 г.

 

В обвинителния акт, разпространен от прокуратурата, пише, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничението е до 50 км в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът е преминал на червен светофар.

 

Очевидец на катастрофата, разказва пред съда, че е спрял с мотора си, за да помогне на пострадалите при тежкия инцидент. 

 

"След удара спрях, за да помогна, ако има как. Имаше две момичета. Едното плачеше и повтаряше "Бързо, бързо, убихме хора", разказа очевидецът пред съда.

 

След това двете момичета изчезнали. Свидетелят не успя да ги опише, предават от bTV.

В случая бе замесено името на полицайката Симона Радева. Съществуват подозрения за връзката й със Семерджиев, а пред съда самата тя призна, че е занесла стълбата, с която бившият футболист е влязъл в дома си след тежката катастрофа. 

 

Делото ще продължи на 8 март с разпити на майката и брата на Георги Семерджиев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама