НОВИНИ


Напрежение между КНДР и САЩ: Пхенян предупреди Белия дом да не пречи на ракетните тестове

4 3223 07.03.2023
Напрежение между КНДР и САЩ: Пхенян предупреди Белия дом да не пречи на ракетните тестове

Красноречиво предупреждение към Съединените американски щати отправи Северна Корея. Пхенян напомни на Белия дом, че всеки ход за сваляне на която и да е от тестовите ракети на КНДР ще се счита за обявяване на война и обвини съвместните учения между САЩ и Южна Корея за нарастващото напрежение, предават от агенция "Ройтерс".


Тежкото предупреждение се чу в ефира на държавната медия на КНДР от устата на Ким Йо Чен - сестрата на лидера Ким Чен Ун. Тя също намекна, че Северът може да изстреля още ракети в Тихия океан.


Съединените щати и техните съюзници никога не са сваляли севернокорейски балистични ракети, които са забранени от Съвета за сигурност на ООН, но въпросът привлече вниманието, тъй като КНДР намекна, че ще изстреля още ракети над Япония. 


Анализаторите казаха, че ако Северна Корея изпълни заплахата си да превърне Тихия океан в "полигон", това ще позволи на изолираната и разполагаща с ядрено въоръжаване държава да постигне технически напредък на фона на сигналите за военната решимост на Пхенян. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама