НОВИНИ


Велико Желев може да изнесе бизнеса си от България, Шишков бил подведен

24 4859 09.03.2023
Велико Желев може да изнесе бизнеса си от България, Шишков бил подведен
Велико Желев

Собственикът на строителната фирма ”Хидрострой” Велико Желев, който вчера беше освободен от ареста срещу 20 хил. лв. гаранция, намекна, че може да изнесе бизнеса си от България. В интервю за Би Ти Ви той обяви, че ”в България бизнес не може да се прави и колкото по-рано се избяга от страната, толкова по-добре”.


През седмицата на Желев беше повдигнато обвинение за това, че на 24 февруари с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, направил опит да принуди свой служител чрез сила да поеме имуществено задължение чрез подписване на записи на заповеди и разходни ордери на обща сума 68 хил. лв. и с това да му причини имотна вреда в същия размер. Деянието е придружено с причиняване на лека телесна повреда и е извършено от повече от две лица, посочват от прокуратурата. Всичко започна късно в понеделник , когато бяха направени претърсвания и изземвания в офисите на "Хидрострой".


Велико Желев коментира и акциите в последните дни на служебния министър на регионалното развитие Иван Шишков, който взе проби от няколко участъка по магистралите "Хемус", "Тракия", "Марица", както и от столичната Северна скоростна тангента. Всички те показаха разминавания със заложения в документите асфалтов пласт, като във всички ядки той е по-малък.

 

"Мисля, че министър Шишков е коректен човек и е подведен от някого много жестоко. Няма как един министър да отиде да вземе една ядка и да каже, че сме крадци. Как може така да обиждаш компании с толкова опит. Може да има компрометирани участъци, но затова си носим отговорност с гаранциите", добави Желев.


Той каза още, че компанията му "Хидрострой" е работила още от времето на Иван Костов като премиер и затова отхвърли всички обвинения за близост с конкретна власт.




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама