ПОЛИТИКА


Партиите и коалициите сключват Пакт за честни избори

4 3823 17.03.2023
Партиите и коалициите сключват Пакт за честни избори
личен архив

Всички партии и коалиции с прогнозен резултат над един процент в социологическите проучвания са поканени да сключат днес Пакт за честни избори. Инициативата на ”Обединението за честни избори”, включващо неправителствени организации, експерти и медии. Подписването е предвидено за 9 часа.


Целта на пакта, според организаторите от "Обединението за честни избори" е политическите сили да поемат ангажимент за преодоляване на проблемите, свързани с изборния процес в България.

 

Пактът е под формата на декларация с 5 точки, в която подписалите го потвърждават намерението си да проведат честни избори без манипулация и търговия на гласове, да не използват език омразата и фалшиви новини и да не финансират кампаниите си с нелегитимни средства, включително от корпоративни дарения.

 

Да присъстват на подписването на пакта са поканени представители на Централната избирателна комисия (ЦИК), Министерство на вътрешните работи (МВР), представители на медии, международни наблюдателни мисии и други заинтересовани организации.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама