НОВИНИ


Канабис и контрабандни цигари спипаха гранични полицаи

1 5529 06.09.2010
Канабис и контрабандни цигари спипаха гранични полицаи

109 кг канабис са иззели полицаи от Петрич при проверки на територията на цялата община, докато служители на митнически пункт "Калотина" задържали 3130 кутии контрабандни цигари.



В хода на акцията в двор на ул. „Скопие” в Петрич, собственост на 42-годишен мъж, са открити 37 кг полу-сух канабис. Наркотичното растение е намерено в задната част на двора върху други растения, разхвърляно за сушене. От двора на съседката на петричанина – 20-годишна жена, полицаите иззели още 5 кг полусуха тревиста маса от наркотичното растение.

По двата случая в Районното управление в Петрич са образувани полицейски дознания. По време на операцията в землището на с. Скрът полицаите открили в ябълкова градина окачени да се сушат стръкове канабис. От имота са иззети 67 кг полусуха маса канабис. Предприети са мерки по установяване собственика на градината.

В същото време митническите инспектори от Митнически пункт Калотина, задържаха 3130 кутии цигари, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Цигарите от марките „Вайсрой”, „Марлборо” и „Виктори”. Преобладаващата част от тютюневите изделия са със сръбски акцизен бандерол. Както още снощи ви съобщихме, цигарите са открити в специално пригодени тайници в стените на ремарке тип фургон. Именно ремаркето усъмнило митничарите.

Шофьорът, 34-годишен български гражданин с инициали Д.Ж., обяснил, че на излизане е превозвал мотор, който е оставил в Сърбия. Автомобилът и ремаркето били отклонени за щателна митническа проверка. При детайлния оглед митничарите забелязали тайниците, разположени в челната страна на ремаркето. Първоначално шофьорът признал, че превозва пет мастербокса цигари, но в последствие митничарите открили 3130 кутии, което се равнява на над шест мастербокса.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама