НОВИНИ


Екстрадираха в САЩ съучастничка на криптокралицата Ружа Игнатова

6 11339 22.03.2023
Екстрадираха в САЩ съучастничка на криптокралицата Ружа Игнатова
Ружа Игнатова

Българка е била екстрадирана в САЩ заради съучастие в схемата на криптокралицата Ружа Игнатова OneCoin, съобщиха от американското министерство на правосъдието, цитирано от Българската телеграфна агенция. Тя е била екстрадирана преди два дни и ще се яви пред американски съдия.


Става дума за служител в правния отдел на криптокомпанията. Според обвинението тя е помогнала да се създадат фиктивни дружества с цел пране на пари и запазване на имуществото на Игнатова. 

 

Освен това се твърди, че обвиняемата е помогнала на адвоката и съучастник в схемата OneCoin Марк Скот да изпере 400 млн. долара. След ареста на Скот тя е унищожила уличаваща информация и е уведомила друго замесено лице за ареста.

 

Обвинението е в заговор за извършване на измама и в заговор за пране на пари. Всяко от двете обвинения може да доведе до максимална присъда от 20 години затвор.

 

Самата Игнатова все още е в неизвестност. Тя е обявена за издирване от Интерпол, Европол и ФБР. Преди около месец се появи информация, че е възможно криптокралицата да е била убита на яхта в Гърция по поръчка на Христофорос Аманатидис – Таки през ноември 2018 г.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама